De två senaste åren har jag gjort en tillbakablick på vilka inlägg som har väckt mest intresse hos er som läser. Här kommer tredje gången gillt en summering av de populäraste inläggen. I år är det flera av gångna års inlägg som hittat sig upp på listan över de 10 populäraste. Det är några fler än tio för att några inlägg har lika många visningar.

Årets mest visade konsertfoto kommer från ett annat år. Det är från förra året när Lasse Winnerbäck spelade på Globen i slutet av november. En spelning du kan ta del av i fullo på Spotify.

Bruce Springsteens hundra bästa låtar

Årets mest visade inlägg är inte från det här året, utan från förförra året. Det var även det mest populära inlägget förra året. Inlägget behandlar Bossens bästa låtar fram till och med 2018, ingen uppdatering är gjord med tanke på nya plattan ”Letter to You”, som släpptes i år.

Matkuponger och kodein i kolgruvan

Charles Wesley Godwin håller på att färdigställa sitt andra album. I februari hittade han till Stockholm och Twang. Den bästa konsertkväll jag hann med det här året sammanfattas på det här viset:

Det är bara att hålla tummarna för att Charles Wesley Godwin har en lång och framgångsrik karriär samt att han återvänder till Stockholm snart igen. Den här gudabenådade artisten vill jag se och höra igen snart, mycket snart. Magi och fantastiskt är svaga ord för det vi fick uppleva ikväll i den trånga söderkällaren på Twang. Mina förväntningar innan konserten var skyhöga och de överträffades.

Årskrönika 2020

Här hittar du de tjugoen bästa albumen från i år. Du kan också läsa om vinylskivans betydelse för musikbranschens intäkter.

Låt mig slippa känna fruktan

Ian Noe på Nalen Klubb i februari. Det andra Stockholmsbesöket på ett halvår. Magiskt bra första gången och lika magiskt bra andra gången. Jag hoppas på ny platta snart och ett nytt livebesök när coronan blåst bort.

Den fjärde musketören?

Tyler Childers första besök i Sverige på Twang i januari 2018 fortsätter att skapa uppmärksamhet även i år. Han skulle varit tillbaka till Stockholm i slutet av januari då kom den amerikanska Grammygalan ivägen för ett besök och spelningen flyttades till slutet av juni. Då kom coronapandemin i vägen och den spelning är nu inställd. Jag kan drömmer mig emellanåt till Childers besök för nästan två år sedan.

Det är svårt att bryta dåliga vanor

När kvällen på scenen är slut hänger bandet kvar och minglar runt i publiken och pratar med alla som är på plats. De säljer merchandise, signerar prylar och är helt enkelt trevliga personer som visar stor uppskattning till oss som tagit oss hit den här mörka februarikvällen. Det är enkelt att drömma sig bort till en skön och varm Kalifornienvind, att stå på en sanddyn och blicka ut över Stilla Havet när Brent Rademaker och hans vänner i GospelbeacH värmer våra kyliga Stockholmshjärtan. Det här är en underbar kväll som kommer att finnas kvar i mitt minne mycket länge.

Han ledde mig genom mörkret när jag inte kunde se

Sturgill Simpson hann med att göra sina Europa-spelningar, i anslutning till albumet ”Sound & Fury”, som han släppte förra året. Väl hemma hann han också med några spelningar innan han själv fick covid och fick ställa in sin turné av den anledningen.

De Rullande Stenarna utan filter

The Rolling Stones besökte Friends Arena under hösten 2017. Det är ni fortfarande nyfikna på.

De sjunger fint men punken är död

Lars Winnerbäck gjorde debut på Globen i ett kolsvart november och blev en utmärkt ljuskälla under en i övrigt mycket trist period på året. Det här inlägget var med på den här listan redan förra året och biter sig fast även det här året.

Blandband april 2020

Ett av de tolv månatliga kassetterna hittar upp på topplistan i år.

Kan man röka morötter?

Blackberry Smoke intog Tyrol i november 2014. Det har också väckt uppmärksamhet i år. Åtminstone i den här lilla hörnan av internet.

Absolut fantastiskt [Update III]

Den tredje versionen av den oslagbara spellistan är den som enskilt fått mest kärlek av er.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.